Akrylfärg – plocka fram din kreativa sida

När hösten kommer och rutinerna börjar komma igång kan det kännas som att du inte har någon fritid kvar. Jobb, skola, matlagning, träningar, möten, shopping, hämtning och lämning på dagis. Listan tar aldrig slut och den där tiden som du skulle ha för dig själv blir aldrig riktigt av. Det kommer alltid andra saker emellan. Att ta sig tid och börja med en hobby några timmar i veckan är den perfekta lösningen för dig som känner att du vill tillbringa mer tid med dig själv. Alla behöver vi egentid och lite tid att bara få tänka på någonting helt annat.

Att måla med akrylfärg är roligt, dels för att du får jobba med färgglada färger, dels för att du får tänka och bestämma själv hur du vill måla. På nätet finns fullt av bloggar och hemsidor som tipsar hur du kan måla med akrylfärg, hur du skapar häftiga tryck och roliga målningar. Du kan kika runt på nätet och låta dig inspireras för att sedan själv skapa ditt eget projekt med akrylfärg. Kanske hittar du idéer och metoder som du aldrig tänkt på tidigare och verkar roliga att testa. Att måla med akrylfärg är ett kul projekt som gör att du kan koppla av mentalt och bara skapa.

Du kan även hitta inspiration i böcker och i videoklipp. Det finns massor med böcker om hur man kan måla med akrylfärg där du kan hitta just vad du vill göra. På nätet läggs klipp ut på olika varianter att måla med akrylfärg – vilket är bra om du är nybörjare och behöver se hur akrylfärgen fungerar steg för steg. Det är inte alltid lätt att göra perfekt första gången, men övning ger färdighet och fram för allt resultat. För att bli duktigt på att måla med akrylfärg krävs att du börjar från början och sedan lär dig mer och mer. Som med allt annat kan man inte vara bäst direkt.

Akrylfärg är bara ett av många tips på en ny hobby du kan skaffa dig. Förutom akrylfärg kan du måla med andra färger eller varför inte lära dig något handarbete. Sticka, virka eller brodera. Kanske vill du lära dig baka, sjunga eller plocka svamp. Det finns mycket att göra i höst och kom ihåg att du behöver den där tiden för dig själv. Det gör dig till en gladare och starkare person.

Comments are closed.