Akrylfärg till tröjor, teckningar och tryck

Uppstigning, frukost, klä på barnen, borsta tänder, iväg på dagis eller skolan, vidare till jobbet, träning på lunchen, hämta barnen från dagis, handla mat, laga mat, äta mat, leka med barnen, ge barnen kvalitetstid, natta barnen, se på lite tv – och sedan stupa i säng. Det är inte alltid lätt att vara en bra förälder och i dag ställs mer krav än någonsin att vi ska vara kreativa, påhittiga och alltid ha massor av roliga idéer på gång till våra barn. Nu är det ju inte riktigt alltid så och därför kan det vara bra att ha lite saker att göra på lager inför dagar då kreativiteten sviker.

Akrylfärg är en färg som är enkel att måla med och som skapar färggranna bilder och teckningar. Att måla med akrylfärg är det perfekta pysslet för dig som känner att du inte orkar tänka så mycket men samtidigt vill att barnen ska ha en kul pysselstund. Du behöver bara plocka fram underlägg, förkläden, penslar, muggar och färgen och sedan kan barnen börja måla. Antingen kan du hjälpa barnen att måla med akrylfärg eller så kan du stöka omkring med någonting annat samtidigt. Göra det där som du inte hunnit med. Du behöver inte vara rädd att barnen ska spilla akrylfärg på sina kläder, eftersom färgen enkelt kan tvättas bort med hjälp av vatten. Det är viktigt att lägga penslar och annat som fått färg på sig i vatten direkt. Gör du bara det så behöver du inte bekymra dig över fläckar från akrylfärg.

Om barnen tröttnar på att måla med akrylfärg kan du byta ut papperet mot dukar, filtar eller handdukar och låta barnen skapa sina egna tryck. Ett tips är att trycka med hjälp av potatisar, annars kan du göra tryck med akrylfärg genom att använda speciella stämplar. Sådana stämplar kan ha bokstäver eller figurer på sig. Kul och roligt på samma gång. Med hjälp av stämplar som doppas i akrylfärg kan dina barn göra egna t-shirts och andra kläder. Det är exempelvis bra om barnen vill göra egna presenter om någon kompis, släkting eller förälder fyller år. Akrylfärg går med andra ord att använda till både mindre och större projekt. Genom att ge barnen ansvar för att måla med akrylfärg kan dom få testa på vad dom kan. Nya utmaningar gör att barnen utvecklas.

Comments are closed.