Måla med akrylfärg – kul för dig och för barnen

Passa på att måla med akrylfärg nu när det är höst. Hösten är en årstid då pysslet kommer igång på riktigt och då finns det inget bättre än att plocka fram penslar, papper och färger. Att köpa nya förkläden och en ny vaxduk, som barnen kan spilla på bäst dom kan och orkar. Vaxdukar är till för att kladdas på och bli nedsmutsade. Att måla med akrylfärger är inte bara roligt utan ger även barnens kreativitet en utmaning. Katter, hundar, hus, blommor – nu ska här målas. Att måla med akrylfärg ger både dig och barnen en kul dag som ni kan göra om precis hur många gånger ni vill. Det är bara att skruva igen locken på flaskorna med akrylfärg när ni använt dom klart och sedan öppna locken när det är dags igen. När du och barnen ska måla med akrylfärg är det alltid smart att kontrollera innan att färgen inte torkar ut. I så fall är det dags att köpa ny färg.

Det är inte svårt att måla med akrylfärg. Du behöver inte vara konstnär själv för att kunna måla med barnen. Måla för att det är roligt! Vill du lära dig att måla med akrylfärg lite bättre kan du gå en kurs eller läsa på nätet. På nätet finns bloggar och sajter som tipsar och inspirerar hur du kan trycka och måla med akrylfärg för att skapa egna tryck. Det är bara att öva, öva och öva när du ska måla med akrylfärg. Övning ger färdighet. Här kan också barnen vara med och få sina t-shirtar med personliga tryck. Det finns stämplar med bokstäver och figurer på att köpa i målar- och hobbybutiker. Om du inte har någon sådan till hands fungerar en vanlig potatis lika väl. Det är inte vad du och dina barn gör som spelar roll, eller vilket material ni använder som är viktigt, det är att ni gör saker och ting tillsammans.

Gör saker och ting tillsammans med dina barn i höst och måla med akrylfärg – ett lite roligare och annorlunda sätt att pyssla. Det blir perfekta presenter till en moster eller farmor från barnbarnen, saker som garanterat kommer uppskattas. Kanske mormor får en grytlapp med tryck, farfar en handduk och tant Ida en tröja. Lär barnen att tänka kreativt och få en kick av kreativiteten själv.

Comments are closed.